img-03
img-01

Soluții verzi

Soluții verzi pentru agricultură

Ne-am obținut independența energetică și financiară! Producem și consumăm energie local, chiar și în zone agricole izolate.

“Sunt fermier de peste 30 ani și m-am confruntat mereu cu probleme de energie electrică care mi-au afectat constant culturile. Fie trebuia să trebuia să aduc apă din zone îndepărtate, fie rețeaua locală de energie nu făcea față consumului pe care îl aveam și existau scăderi de tensiune sau întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Ca să nu mai vorbesc de costurile mari pe care trebuia să le suport. Toate aceste probleme s-au rezolvat după de am apelat la echipa POWERToMe. Am discutat cu experții lor și le-am povestit care sunt nevoile mele. În scurt timp, am avut un sistem mobil de panouri fotovoltaice care mi-a oferit control asupra consumului de energie. Am putut să-mi produc singur energia pentru sistemele de irigație, atât din sere, cât și pentru cele din câmp, care sunt într-o zonă izolată, neconectată la o rețea.

Sistemul mobil de energie verde POWERToMe are o putere de 8 kWh, suficient pentru a-mi acționa pompele de irigație și a fi independent energetic. Îl folosesc de mai bine de 5 ani, și estimez că am făcut o economie de 48000 lei în tot acest timp. A fost cea mai bună investiție pe care am putut să o fac pentru culturile mele.”

Dragos F.

Contact

Curios să vezi cum arată un astfel de sistem de energie regenerabilă? Contactează-ne și vizităm împreună consumatori reali, cu instalații funcționale!

energy
Sistemele fotovoltaice POWERToMe scad cheltuielile cu încălzirea și energia electrică, indiferent de natura unităților agricole. Până la 70-80% din consumul energetic poate fi asigurat de la soare. Mai mult, investițiile în astfel de sisteme se amortizează într-un timp scurt, au o durată de viață de 25-40 de ani și sunt transmisibile. În plus, clienții noștri pot achiziționa și instala sisteme de energie POWERToMe prin accesarea de fonduri europene pentru dezvoltare rurală sau prin obținerea de subvenții semnificative de la programele derulate de Asociația Fondului pentru Mediu. Mai mult, pot deveni prosumatori (producători de energie), asigurându-și independența energetică și un venit constant timp de 20-30 de ani.
img-04

Unde se pot instala sisteme de energie verde pentru consumatori agricoli:

  • Ferme, sere, stâne, zone cu sisteme de irigații
  • Unități agricole de producție și de stocare
  • Zone izolate, neconectate la sistemul electric național