Panouri Fotovoltaice

5 beneficii pentru companiile care își instalează panouri fotovoltaice

Odată cu creșterea continuă a cererii de energie electrică, fluctuațiile de pe piața petrolului, instabilitatea economică și preocuparea tot mai mare pentru mediu, multe companii au început să apeleze la surse alternative de energie. Printre sursele regenerabile de energie cele mai sigure se numără sistemele de panouri fotovoltaice, acestea având numeroase avantaje. Indiferent dacă sunt instalate pe clădiri de birouri, hoteluri sau pensiuni, parcări publice sau private, sau pe fabrici, hale și spații de depozitare industriale, sistemele fotovoltaice contribuie la scăderea costurilor fixe și amortizarea rapidă a investițiilor, beneficiind de siguranță, mentenanță minimă și impact redus asupra mediului înconjurător.

       1. Costuri de operare reduse

 Sistemele de panouri fotovoltaice vor contribui la reducerea sau chiar la eliminarea completă a costurilor cu facturile de electricitate ale clădirilor. Pentru întreprinderile de orice dimensiune, aceste economii financiare pot avea un impact semnificativ. Instalarea unor astfel de sisteme devine, astfel, echivalent cu plata în avans pe 40 de ani de furnizare de energie, totul la un cost mult redus față de ceea ce plătește o companie în prezent pentru energie electrică.

      2. Amortizarea investiției într-un timp foarte scurt

Instalarea sistemelor fotovoltaice generează nu doar economii pe termen lung, ci și o amortizare a investițiilor într-un timp foarte scurt. Mai mult, costurile de amortizare sunt transparente. Astfel, dacă vorbim de instalarea unor panouri fotovoltaice, acestea încep să producă imediat, iar investiția pentru, spre exemplu, o hală, un depozit sau o parcare acoperită, se amortizează în 5-6 ani.

      3. Siguranță și mentenanță minimă

Odată instalat, un sistem de panouri fotovoltaice va necesita mentenanță minimă. Acesta va furniza electricitate într-un mod sigur și curat, având o durată de viață de 25-40 de ani. Mai mult, panourile fotovoltaice pot avea garanție și până la 25 de ani, fiind și o investiție transmisibilă.

      4. Deduceri de taxe și subvenții de la stat

Stimulentele financiare de la stat și scăderea costurilor echipamentelor solare înseamnă că utilizarea energiei fotovoltaice devine și o prioritate economică, nu doar o investiție solidă și o bună decizie financiară pentru companii și consumatorii industriali. Chiar recent, Ministrul Economiei, Virgil Popescu a declarat în presă că se pregătesc câte 27.000 de euro pentru fiecare firmă mică și mijlocie care își va monta pe clădire sau pe teren panouri fotovoltaice cu care să producă energie electrică.

       5. Impact redus asupra mediului înconjurător

Utilizarea energiei produsă de sistemele de panouri fotovoltaice va duce la un consum redus de combustibili, reducând astfel poluarea și emisiile de gaze cu efect de seră. Folosind această sursă alternativă de energie, orice companie sau consumator industrial își poate exprima participarea la lupta împotriva încălzirii globale și poate reduce dependența țării de surse de energie externe. A deveni o companie verde nu va însemna doar reducerea cheltuielile de operare, ci va servi drept un instrument excelent de PR și marketing. Dacă imaginea unei companii este cea de responsabilă cu mediul, va genera un răspuns pozitiv și din partea consumatorilor.

POWERToMe a instalat sisteme fotovoltaice unei palete largi de companii și consumatori industriali, de la clădiri de birouri, parcări publice sau private la hale industriale, sere sau ferme agricole. Pentru o ofertă personalizată, vă invităm să ne contactați aici.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *